Necati Özçimen Sitesi

Necati Özçimen Sitesi  Necati Özçimen Sitesi Necati Özçimen Sitesi
Necati Özçimen Sitesi
EMBRIYO TRANSFERİ
Embriyo Transferi
Embriyo transferi (ET): Embriyo trasferi embriyonun rahim içine enjeksiyonu işlemidir. Tüp bebek tedavisinin son aşamasıdır. Genellikle yumurta toplanmasından iki-üç gün sonra yapılır. Ancak daha uygun olacağı düşünülüyorsa embriyo transferiniz 5. – 6. güne kadar geciktirilebilir . Transfer için normal gelişen iyi kalitede embriyo / embriyolar seçilir. Transfer edilecek embriyo sayısı bir çok ülkede yaşınıza ve embriyo kalitesine göre farklılıklar gösterir.
Yardımcı üreme tekniklerinde transfer edilen embryo sayısı ile klinik gebelik oranları arasında direkt bir ilişki mevcuttur. En iyi klinik sonuçlar 2-3 embryonun transfer edilmesi ile alınmaktadır, ikiden fazla sayıda embryo transfer edildiğinde çoğul gebelik oranları oldukça yükselmektedir. Çoğul gebeliklerin komplikasyon oranlarının yüksek olması ve erken doğum gibi nedenler ile maliyetin artması nedeni ile pek çok ülkede transfer edilen embryo sayıının kısıtlanması yoluna gidilmektedir.
Ülkemizde 35 yaş altındaki ilk 2 denemede 1 embriyo, 35 yaş altında ikinci denemeden sonra ve 35 yaş üstünde 2 embriyo transferine izin verilmektedir.
Birden fazla embriyonun transferi çoğul gebelik riskini artırabilir.. Bu nedenle eğer transferden sonra yeterli gelişim gösteren iyi kalitede embriyolarınız mevcutsa istemeniz durumunda daha sonraki denemelerde kullanılmak üzere bunlar dondurularak saklanabilir
Embryo transferi yapılırken hasta jinekolojik muayene pozisyonunda yatırılır. Vajinaya spekulum takıldıktan sonra steril serum fizyolojik ile temizlik yapılır. Ardından özel kültür sıvıları ile rahim ağzı temizlenir.Embryolog transfer edilecek embriyo/embryoları katater içinde laboratuvardan getirir, işlemi yapacak olan hekim karından yapılan ultrason eşliğinde embryoları rahim içine bırakır.
Paylaş :
Copyright 2013 Tüm Hakkı Saklıdır.